بررسی تطبیقی سنن الهی جاری شده بر اقوام گذشته از منظر قرآن و روایات با مردمان عصر حاضر
  • 1403/04/17 - 14:19
  • - تعداد بازدید: 443
  • - تعداد بازدیدکننده: 420
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree
در دانشکده علوم قرآنی تهران برگزار شد:

بررسی تطبیقی سنن الهی جاری شده بر اقوام گذشته از منظر قرآن و روایات با مردمان عصر حاضر

برگزاری جلسه دفاعیه/ دانشکده علوم قرآنی تهران 
به گزارش ایحا از تهران؛ جلسه دفاعیه دانشجو مریم افشاری نژاد رشته تحصیلی علوم قرآنی گرایش اعجاز مقطع کارشناسی ارشد با عنوان بررسی تطبیقی سنن الهی جاری شده بر اقوام گذشته از منظر قرآن و روایات با مردمان عصر حاضر با راهنمایی  دکتر محمد فراهانی و مشاوره ی و داوری دکتر طاهره سادات طباطبایی امین در دانشکده علوم قرآنی تهران به صورت مجازی به در بستر ادوبی کانکت برگزار شد. این پایان نامه در نهایت با نمره ۱۸/۵۰ و درجه عالی در تاریخ پذیرفته شد. 
در بخشی از این پایان نامه میخوانیم: 
 
با بررسی آیات و روایات می¬توان به مجموعه‌ای از این سنت‌ها و قوانین الهی دست یافت که نقشی اساسی در حیات و فرجام انسان را برعهده دارند. این سنن و قوانین ثابت و تغییرناپذیرند و هم بر امت و جوامع گذشته حکم فرما بوده است و هم بر ملل و جوامع امروز و آینده حاکم است. گردآوری مطالب دراین پژوهش، کتابخانه‌ای و روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی جمع آوری شده است. در پژوهش حاضر صرفا مبحث عذاب و رحمت از گونه‌های سنن الهی مورد بررسی قرارگرفته است. و هدف، مقایسه عذاب و رحمت الهی در میان اقوام گذشته نسبت به انسان عصر حاضر است؛ تا بتوان بر اساس پیام‌های موجود در سنن الهی و پیامدهای ناشی از آن به پیش بینی صحیحی از آینده دست یافت. چون مادامیکه علل عذاب جوامع بازکاوی نگردد و نوع خطا درعملکرد انسان‌ها محرز نشود، امکان دفع عذاب الهی از امت‌های اسلامی میسّر نمی‌گردد. با توجه به اینکه عذاب مجرمین از سنت‌های تغییر ناپذیر الهی و در کمین همه گناهکاران و مجرمین است، از این‌رو تفاوتی میان اقوام گذشته و آیندگان نیست، و عذاب الهی همه اقوام را چه در گذشته و چه در آینده در برمی‌گیرد. متقابلا قانون رحمت الهی نسخه‌‌ای واحد است که بر عموم نیکوکاران عالم جاری می‌گردد؛ از این‌رو نه تنها زمان و مکان در اجرای گستره این قانون تصرف ندارد؛ بلکه در دایره‌ی قطعیت این تعمیم، مورد استثنائی را نمی‌توان یافت. 
 
براین اساس هرگاه انسان بداند تمامی نعمت‌هایی که خداوند در این جهان هستی به او عرضه داشته است، تماما از روی محبت و لطف بی کران الهی است و او متقابلا باید این نعمت ها را در راه تکامل و اصلاح خویش و جامعه به کار گیرد و چنانکه با سوء استفاده از این رحمت و نعمت¬ها راه سقوط و هلاکت جامعه خود را فراهم ساخت، دچار عذاب و قهر الهی می‌شود، لذا این توجه و دانستن انسان عامل موثری در پیشگیری از بسیاری خطاها و آسیب های فردی و اجتماعی و سبب رشد و تعالی آن خواهد شد.
مهم ترین فصول این پایان نامه:
 
 فصل اول: کلیات و مفاهیم
 
فصل دوم:  گونه‌های سنت‌های الهی در قرآن و روایات
 فصل سوم: تطبیق سنن الهی بر مردمان عصر حاضر
را می‌توان برشمرد.
  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1070
کلمات کلیدی
مدیر سایت تهران
خبرنگار

مدیر سایت تهران