معرفی دانشکده

دانشکده علوم قرآنی تهران

دانشکده علوم قرآنی تهران، یکی از بزرگترین مراکز آموزش معارف ناب قرآن کریم در استان تهران است. این دانشکده با هدف آموزش و پژوهش آکادمیک معارف و علوم قرآنی و تعلیم و تربیت نیروهای متخصص قرآنی مورد نیاز کشور در سال 1368 توسط سازمان اوقاف، تأسیس شد..

دانشکده علوم قرآن تهران، ابتدا از طریق آزمون سراسری، در مقطع کاردانی، در دوره های «روزانه» دانشجو پذیرفت و در سال تحصیلی 1372 در مقطع کارشناسی، در رشته تربیت معلم قرآن کریم و از سال 1384در مقطع کارشناسی ارشد، در رشتة «علوم قرآنی» و «تفسیر»، «فعالیت خود را در مقطع تحصیلات تکمیلی توسعه بخشید. از آن پس، مراکز آموزشی متعدد دیگری در استان های دیگر کشور تأسیس و دبیرخانه  مرکزی آن ها در دانشکده تهران، استقرار یافت که در سال 1387، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم را شکل داد.

از سال تحصیلی 95 با ابلاغ سر فصل جدید رشته «علوم قرآن و حدیث» در مقطع کارشناسی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رشته های این دانشکده با همین عنوان برگزار گردید و این دانشکده اجرای ابلاغیه های وزارت علوم را وجهه همت خود قرار داد. بدینسان این دانشکده از سال تحصیلی 1399 با ابلاغ جدید، رشته «علوم قرآن» در مقطع کارشناسی ارشد را با 3 گرایش ادبی، اعجاز و مستشرقان ارایه می نماید.

دانشکده علوم قرآنی تهران از آغاز تأسیس، موفق به پذیرش 3158 دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد شده است. که تاکنون تعداد 2738 نفر از آن، از تحصیل در این دانشکده فراغت یافته اند و  در حال حاضر نیز تعداد 229 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی و 135نفردانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، در این دانشکده، مشغول به تحصیل هستند.

این دانشکده، دارای 11 عضو هیأت علمی؛ 4 دانشیار و 7 استادیار و 80 استاد مدعو از استادان مراکز علمی دیگر، با این دانشکده، همکاری مستمر دارند؛ گفتنی است از اعضای هیات علمی این دانشکده، 87 عنوان کتاب و 297 مقاله در مجلات معتبر ملی و بین المللی به چاپ رسیده است.

این دانشکده دارای فصلنامه علمی «مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی» بوده که تاکنون 14 شماره از آن به چاپ رسیده است.

آدرس سایت مجله: olomquran.ir

کتابخانه دانشکده علوم قرآنی تهران، با تعداد 12000 عنوان و30000 جلد کتاب و 935 عنوان پایان نامه، یکی از غنی ترین منابع علمی و قرآنی استان تهران، می باشد. همچنین این دانشکده، مجهز به سایت جهت استفاده از نرم افزارهای تحقیقاتی و مجهز به اینترنت پر سرعت و نیز  سالن اجتماعات، نمازخانه، سالن غذاخوری جداگانه برادران و خواهران، و خوابگاه می باشد.

شرایط پذیرش متقاضیان در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

علاقمندانی که در کنکور سراسری ثبت نام کرده اند، می توانند پس از اعلام نتایج و در موعد انتخاب رشته، نسبت به انتخاب کد رشته محل دانشکده های علوم قرآنی اقدام و امکان تحصیل را برای خود فراهم آورند. زمان و جزئیات انتخاب رشته طبق زمانبندی سازمان سنجش آموزش کشور خواهد بود و پس از برگزاری کنکور و اعلام نتایج، مشخص خواهد شد.همچنین داوطلبان سوابق تحصیلی نیز می­توانند از طریق سایت سنجش فرایند ثبت تام خود را برای حضور دانشکده های دیگر دانشگاه، انجام دهند.

 

 

 

 

 

 

 

لیست اخبار صفحه :1