ارشد رشته علوم قرآنی

گرایش ادبی ارشد الهیات و معارف اسلامی

هدف از ایجاد گرایش ادبی در رشته الهیات و معارف اسلامی، علوم قرآنی شناخت بلاغی از قرآن کریم و همین طور تفسیر ادبی آن است. در میان دروس تخصصی و اختیاری این گرایش می توان از اعجاز بنایی، تفسیر ادبی قرآن، مفردات قرآن، روش شناسی ترجمه قرآن و قصه های قرآن و جایگاه هنری آن نام برد.

گرایش اعجاز ارشد الهیات و معارف اسلامی

اعجاز قرآن از جمله اصلی ترین و مهم ترین مباحث مطرح شده در علوم قرآنی و اساس و پایه مباحث مطرح شده در زمینه قرآن کریم است. قرآنی که تنها معجزه ماندگار و جاوید خداوند به شمار می رود. دانشجویان با تحصیل در این گرایش با وجوه مختلف اعجاز آشنایی لازم را پیدا می کند و به تحلیل و بررسی شواهد و دلایل آن ها و پاسخگویی به شبهات مربوط به آن ها می پردازد. علاوه بر این ها، بحث تحریف ناپذیری قرآن نیز در گرایش اعجاز مطرح می شود. از جمله دروس تخصصی در این گرایش می توان به بررسی نظریه صرفه و آیات تجدی، معجزات انبیا در قرآن، اعجاز تشریعی، سیر سطور وجوه اعجاز قرآن و مستشرقان و اعجاز قرآن اشاره کرد.

گرایش مستشرقان ارشد الهیات و معارف اسلامی

گرایش مستشرقان یکی دیگر از گرایش های علوم قرآنی از مجموعه ارشد الهیات و معارف اسلامی است. گرایشی که به بررسی و شناخت پدیده استشراق و نقد مهم ترین شبهات آن ها در رابطه با قرآن می پردازد. دروس مورد تدریس در این گرایش، به ذکر تاریخچه و تعریفی از استشراق می پردازند و دانشجو را با موضوعاتی همچون مشهورترین مستشرقان اسلام شناس و کتب مهم نوشته شده به وسیله آن ها آشنا می کنند.

از جمله درس های تخصصی و اختیاری ارائه شده در گرایش مستشرقان می توان به مستشرقان و سنت، قرآن و عهدین، مستشرقان و تفسیر قرآن، جامعیت قرآن و متقاضیات زمان، مستشرقان وسنت و دوره های استشراق اشاره کرد.

 

برنامه درسی مقطع ارشد رشته علوم قرآنی با سه گرایش اعجاز، ادبی، مستشرقان