وحدت کلمه مسلمین باعث حفظ تمدن اسلامی است.

ریاست دانشکده علوم قرآنی سرکار خانم دکتر فاطمه کاظم زاده

تحصیلات:

دکترای زبان و ادبیات عرب، دانشگاه دمشق، سال 1392 ه.ش
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، سال 1383 ه.ش
کارشناسی زبان و ادبیات عرب، دانشگاه امام صادق علیه السلام، سال 1380 ه.ش

  • 1403/06/30 - 11:01
  • - تعداد بازدید: 307
  • - تعداد بازدیدکننده: 279
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree
علیرضا کاوند:

وحدت کلمه مسلمین باعث حفظ تمدن اسلامی است.

به گزارش ایحا از تهران، به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر ایمان حضرت محمد مصطفی(ص) و آغاز هفته وحدت، از آقای دکتر علیرضا کاوند رئیس دانشکده علوم قرآنی تهران، درخواست کردیم تا در خصوص اینکه هفته وحدت چقدر در نزدیکی مسلمانان و وحدت و انسجام امت اسلامی موثر واقع شده است توضیحاتی ارائه نمایند.

ایشان ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت و همچنین میلاد با سعادت پیامبر مهربانی ها  و امام جعفر صادق علیه السلام، به تبیین مساله نقش وحدت اسلامی در اعتلای جوامع اسلامی پرداخت. 

استاد دانشگاه بیان داشت: غالباً کلمه وحدت را برای بیان وحدت به طور کلی به کار می بریم و وقتی از وحدت در جهان اسلام صحبت می شود، باید دانست که این امر ضروری است، زیرا شریعت اسلام بر وحدت و همبستگی و وابستگی متقابل مسلمانان تحت لوای جمله لا اله الا الله، محمد رسول الله تاکید می نماید. آیات قرآن کریم و احادیث نبوی نیز مسلمانان را به این امر ترغیب کرده چنانکه خداوند متعال می فرماید: والْمؤْمنون والْمؤْمنات بعْضهمْ أوْلیاء بعْضٍ(توبه/71)

 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: «مثل المؤمنین فی توادّهمْ و تعاطفهمْ و تراحمهمْ مثل الجسد ؛ إذا اشتکى منه عضوٌ تداعى سائر الجسد بالسّهر و الحمّى» (مؤمنان در دوستى، عطوفت و مهر ورزى نسبت به هم چونان یک پیکرند؛ که هرگاه عضوى از آن به درد آید، دیگر اعضا را بى خوابى و تب فرا مى گیرد). شواهدی از قرآن و سنت در مورد اهمیت ارتباط متقابل مسلمانان وجود دارد زیرا آنها برادرند و برادری اسلامی قویتر از برادری نسبی است. 

ایشان افزود: در خصوص اینکه وحدت کلمه مسلمانان چه تأثیری بر انسجام کشورهای اسلامی دارد باید گفت که وحدت کلمه مسلمانان در انسجام و همبستگی و دوستی واقعی کشورهای اسلامی و انسجام مردمان آنها تأثیر بسزایی دارد . ایشان سپس مهم ترین عوامل در وحدت کلمه مسلمانان را به شرح ذیل برشمرد: 

1- کسب آشنایی، همکاری و ارتباط. 

وحدت کلمه مسلمین مایه انس و الفت میان مسلمانان و گسترش همکاری و برکت و از بین بردن کینه و نفرت بین مردم است و موجب انسجام و وابستگی متقابل مسلمانان و کشورهای اسلامی می شود و باعث تقویت پیوندها میان آنان و افزایش برادری و محبت بین اعضا می شود. 

2- تقویت امت اسلامی و مواجهه با چالش ها

 وحدت کلمه مسلمین و اتحاد صفوف آنان، رکن محکم و اساسی دوام و تداوم امت اسلامی و موفقیت پیام یکرنگی و وحدت و تقویت آن است. 

ملت ها، وقتی قوی و منسجم شوند، توان رویارویی با چالش ها را دارند که باعث ترس دشمنان و ایجاد رعب و وحشت در دل آنهاست. 

3- تأثیر مثبت بر فرد مسلمان: 

وحدت کلمه مسلمین و وحدت امت، در شخصیت فرد مسلمان تأثیر بسزایی دارد، زیرا به او توان مضاعف و سربلندی می بخشد، روحیه او را بالا می برد، شخصیت او را می سازد. این مساله باعث می شود که وی اخلاق و آداب و رفتار نیکو داشته باشد و از رذیلت ها و اخلاق بد دوری کند و او را به بروز توانایی هایش تشویق می کند و روحیه رقابت را در او فعال می کند که همه اینها از او انسانی قوی و توانا می سازد و همچنین باعث انسجام و برتری جوامع و کشورهای اسلامی می گردد.

4- تحقق مفاهیم واقعی اسلامی:

 وحدت کلمه مسلمانان باعث تحقق مفاهیم اسلامی، بروز اخلاق و فضایل اسلامی، گسترش معاشرت اسلامی، انجام شعائر و عبادات و رهایی از عقاید باطل و انحرافات فکری می شود که منجر به دستیابی به جامعه اسلامی واقعی می شود و منجر به انسجام کشورها می گردد. 

5- حفظ تمدن اسلامی 

وحدت کلمه مسلمین باعث حفظ تمدن اسلامی است. مصادیق تمدن عبارتند از: حفظ و تداوم میراث اسلامی و فرهنگی، زبان عربی، زدودن تعصب قبیله ای و رهایی از وابستگی فرهنگی که به تدوین صحیح خلاقیت فرهنگی، تحقق آگاهی صحیح ملت، وحدت بخشی به الگوها و رفتارها و پژوهش کمک می کند؛ پژوهشی که بر مبنای صحیح اسلامی است و در نهایت تمدن واقعی اسلامی و جوامع منسجم اسلامی را متبلور می سازد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1174
کلمات کلیدی
مدیر سایت تهران
خبرنگار

مدیر سایت تهران